Verdier og holdninger

I Holeværingen har vi et bevisst forhold til etikk, holdninger og fair play. Mottoet for idrettslaget er: «Idrettsglede for alle!»  Dette er basert på de fire grunnverdiene idrettsglede, fellesskap, helse og fair play.

I fotballgruppa har vi vedtatt 10 punkter om verdier og holdninger på trening og i kamp. Det handler blant annet om ansvar, lagånd og samhold. Les alle 10 punktene i dokumentet Verdier og holdninger (pdf).

I tillegg har vi med utgangspunkt i Fotballforbundets handlingsplan utarbeidet følgende verdirelaterte råd og retningslinjer for arbeidet vårt med barn og unge:

Topping av laget

Når skal vi toppe laget? I barnefotballen (6-12 år) ønsker Holeværingen at topping av lag ikke skal forekomme. I ungdomsfotballen (13-19 år) er det legitimt å toppe laget, samtidig som vi arbeider for at dette ikke skal bidra til å øke frafallet.

Les mer om våre holdninger til topping av laget (pdf).

Fair Play

Fair Play handler selvsagt om alt som skjer på fotballbanen, både på trening og under kamper. Men det handler også om hvordan vi oppfører oss utenfor selve fotballbanen. Holeværingen er med i Norges Fotballforbunds Fair Play-program.

Vi ønsker at alle spillere er innforstått med Fair Play-reglene og underskriver en Fair Play-kontrakt. Last ned Fair Play-kontrakten (pdf).

Til alle våre hjemmekamper utnevnes en av foreldrene til ”Fair Play-kampvert” som skal bidra til at fotballkampene i de yngre aldersklassene foregår i trygge rammer hvor mestring og trivsel står i fokus. Kampverten skal være en godt synlig person som sikrer at kampen gjennomføres i rette Fair Play-ånd, både på og utenfor banen.

Her er instruks for instruks for kampvert (pdf).

Les mer om Fair Play og last ned forskjellige andre Fair Play-dokumenter Fotballforbundets Fair Play-sider.

Her kan du lese mer om foreldrevettregler.